Advertisement!

Monday, 2 January 2012

Chot's Day Out!

Assalamualaikum! Salam Sejahtera :)


Haha! harini blogging marathon. however I think this is the last entry for today since I have other things to do haha! So now I just want to share a little bit about Chot's Day Out II. first entry about Chot's Day Out <- Click Here! , that time we took him to the park. but this time is different, hehe. we took him to Port Dickson Beach! yeayyy!


So, lets just take a look at the pictures lah ye  :)


Ibu dan anak <3

Chot sangat panik, dia tak boleh berpisah,
dia tanak jalan-jalan sendiri "-_-

Chot nak kena peluk selalu heheh

Chot kena campak dalam laut :P

Yeayy!! Merasa air akhirnya!!

Kasihan Chot yang mudah panik, dahla kena paksa main air. hehe.
So, thats all lah entry Chot's Day Out!! 
Thank you for reading! Take care, senyum lebar sampai ke telinga!
With lots of Lurve,

LailaEnzai

Wall Climbing!

Assalamualaikum! Salam sejahtera :)


As I promised, saya akan melunaskan hutang-hutang entry saya hari ini sebagai balas dendam :P
Last year, ehehe. We went for wall climbing. to be exact, this activity was on 18th Nov, way before the entry of me making a birthday card for my father. "-_-  *sigh*
So, kami pun pergilah ke Extreme Park Section 13, Shah Alam. <- Click Here for their website! and Facebook! <- Click Here! sebenarnya, ade banyak lagi aktiviti lain boleh dilakukan, boleh check kat link yang diberi. so, as always aktiviti seperti ini, kami cukup suka beli kupon/voucher yang boleh dapat murah. memang berbaloi!


ok speaking of wall climbing, this was my first time actually. sebelum ni pernah turun je tapi tak penah panjat, and that was when I still at school and joining kadet polis. yes, I love trying new things (walaupun sebenarnya sgt malas nak buat aktivit fizikal) sekali sekala boleh laa. but there is one important thing you should know about me. yang mane dah tertulis pun dekat about me sebelah kanan ni, *SCARED OF HEIGHTS!!* so doing this thing really freaked me out mannn! 


Saksi-saksi di tempat kejadian boleh buktikan mcm mane susah nye saya untuk memanjat that damn wall haha! :P however, berkat kesusahan dan kesengsaraan, well, I did it at last. tu pun kalau bukan disebabkan instructor tu paksa taknak bg turun memang takkan sampai la ke atas tu. so I guess that was my first time and last time hehe :P


So, I would like to say thanks a lot pada brader2 instructor kerana memberi tunjuk ajar, thank you. terima kasih pehnom sbb invite main wall climbing (ahli-ahli tetap sejak laser warzone attack!) terima kasih kepada rakan-rakan baru, peserta yg turut bersama join. terima kasih nyet sbb bersama through high and low :P and for documenting me haha! :P Insya Allah andai kata saya berjaya mengumpul kekuatan saya akan kembali :)


Oleh itu, saya sajikan anda semua dengan beberapa gambar sepanjang aktiviti wall climbing. terlebih dahulu saya memohon maaf sekiranya 'bahagian bawah' seperti 'kim kardashian' "-_-


 Menuju puncak! yeayyy! :)

Berjaya dibawa turun dengan selamat :P

 Nyet jadi monyet. what else can I say? :P

Puncak telah ditaWan :) 

Puncak telah ditakluk! 

Bersama rakan-rakan lain :D thank you guys! 

Monyet betina dan monyet jantan "-_-

Baiklah sempena tahun baru ini, saya mengesyorkan anda semua supaya datanglah kesini dan beraktiviti riadah, juga aktviti2 riadah yang lain. anda pun cubelah sesuatu yang baru jugak. lastly, my documentation video. "-_- saya tak hebat pun, maafkanlah segala kekurangan dan kelemahan saya. sesungguhnya saya berharap kekurangan saya tidaklah membawa apa-apa kesakitan kepada anda pun. haha! juga memohon maaf atas low quality video ini. (saya sedang bereksperimen dgn beberapa software, dan masih belum mendapat hasil yg diingini)

video

So, that's all for now! Anda pun cubelah sesuatu yang baru jugak!
Thank you for reading, stay positive and optimist, take care, 
senyum lebar sampai ke telinga! With lots of Lurve

LailaEnzai



Welcome 2012!


Assalamualaikum! Salam sejahtera :)


Minta maaf la atas sawang-sawang dan habuk di blog ini. Last entry was on 30th Nov 2011?! What?!! sebulan sudah tak update, nak bercerita pun dah kurang pandai. the truth is I've been sooo busy! kali ni betul2 busy, tak tipu. *sigh*


As most of you know. the last past three months were my training period. so macam org kerja jugak la. ade time tak banyak kerja ade time banyak kerja. supposedly, by 15th December dah habis training, tapi disebabkan terlalu banyak kerja my boss asked me to stay a little bit longer sbb dah hujung tahun so many things yang nak kena siapkan. so that time, kerja banyak memang tak beringat, makan tak kenyang, tidur tak lena, mandi tak basah. true story. haha.


So, first of all (nak copy ayat acknowledgement dalam report :P) thank you so much kepada supervisor/boss di company saya training. iaitu ADZ DESIGN (<- tolong promote) di Sri Rampai. Its an advertising company. from to the smallest thing as business cards to event management, semua boleh buat! websites, event, company profile dan sebagainya.
terima kasih kepada semua warga ADZ DESIGN kerana menjaga dan mendidik dan membimbing saya selama ini. terima kasih kerana mengajar saya begitu banyak ilmu. terima kasih kerana menerima saya at the first place. ribuan terima kasih saya ucapkan dan semoga maju jaya!


And now, I'm looking for a new job. kalau boleh kerja government di sekitar Wangsa Maju haha demand lebih. nak jauh2 tak confident nak drive :(


So now, we're already in 2012! I just hope that I can survive another year :P
Actually, sebelum ni saya telah pun siapkan list, things I want to do before I turn dotdot years old. ade 20 things. tapi tak kesampaian. however I hope 2012 can be nice to me. 
I really expect positive things from you 2012! teehee :P


Well, people say "Don't bring old drama into the new year. Don't make old problems new roadblocks. Let go of 2011 and embrace 2012. " 


So since, saya sedang bercuti, maka rasanya eloklah kiranya saya balas dendam segala entry2 yang sepatutnya saya dah update dari dulu tapi tak kesampaian. maaflah kiranya untuk hari ini saja, saya akan update 2-3 entry terus. :P


lastly, saya ingin mengucapkan selamat tahun baru 2012. terima kasih kepada semua readers blog saya sepanjang tahun 2011, saya pun masih baru menulis blog. saya doakan kejayaan anda semua. in this blogging world, I just hope I can stay positive and optimist and can produce more quality entries, Insya Allah. Marilah kita menuju kejayaan!



Thank you for reading, take care, senyum lebar sampai ke telinga :)
With lots of Lurve,

LailaEnzai
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...