Advertisement!

Thursday, 9 June 2011

Cerita Bergambar - Kdy's Bachelorette Party

Assalamualaikum, salam sejahtera :D
For the first time ever, I’m updating my blog not in KL but in my hometown, Kuantan.
This entry (as always) is outdated again. About my friend Kdy’s bachelorette party which held at Kuantan on 21st May :D :D
These are my friends since school and some of them since kindergarten; imagine how many years we know each other now. OK, there are seven of us, but only 6 can make it to this party, since Ruwaihah is no longer a bachelorette, so she’s out! Haha, kidding :P well, she have her new commitment now so no more parteyy la kan  :)This bachelorette party is a part of our tradition, been done since Ruwaihah’s and will continue to other members. :D

So here’s our ‘cerita bergambar’
Sorry banyak gambar yang kurang kualiti nya, ade org tu tertinggal charger kamera, and terpaksa continue bergambar menggunakan kamera hanset, nak harapkan my camera handset, sangatlah sedih nye ye :P
neway, selamat menonton :)

 Alrite,  mula mula makan dulu di KFC East Coast Mall. From left, Humaira, Syaadah, Ummi and Me.
Ade lagi 2 makhluk yang tiada rekodnye dalam gambar yg dah transfer :P


Lepas makan, karaoke. First time kitorang dapat karaoke sama2 :)
2 lg makhluk sudah dikenalpasti disini, Zahidah in 1st and 2nd picture and Kdy, the one we celebrate in the 3rd picture, we'll see the better picture of her later.
And most of them tak nyanyi pon, well as a lead singer, I took charge :P

Dan ini, lagu pilihan mereka , kenapa ada tajuk lagu "tunangku kekasih orang"? 
sendiri mau ingat, hahah "-_-
Lepas karaoke, shopping barang2 dapur untuk BBQ.
thanks to my sister sbb pinjamkan BBQ set.
then, kami pun berangkat ke Homestay Selesa Balok :)
Luckily, we are the first customer at the homestay, so we all la yg rasmikan homestay tuh.
The house is very nice, cantik, kemudahan semua cukup, selimut, towel, sabun2, bahan2 masak, garam gula minyak semua ada. (beras if requested :P)
sape2 berminat nak duk homestay tu RM150 semalam, I can give you the akak's number.
For me, I hate the middle room, sbb ade tingkap kat atas dekat dgn syiling. sangat horror, terus teringat cerita Ju-On. imagine tengah2 malam nak tidur, terpandang kat tingkap, ade nampak kelibat yg tak sepatutnya ade kat situ "-_-
Akhirnye, we all tido satu bilik, nasib bilik master nye luas. walaupon umah tu ada 3 bilik "-_-
ok next!

So this are the foods for the night!
ada cupcakes! ayam bakar, kambing bakar, sosej bakar and fruits!
yummeh!
That's all for that night,

then, tomorrow morning, bawak makanan yang tak abis, buat sandwich, picnic tepi pantai, sadly, Humaira da balik time nih.
Why me and Zahidah acting like that? the answer is simple, because we're cousin!
so we have the exact amount of 'hu-ha hu-ha' . lol :P

TADA!! inilah mereka yg specky dan nerd! :P
then, lps breakfast di tepi pantai nih, kami pon pulang ke homestay dan bermandi manda.


So, here we are! after check out, continue the excitement kat bowling.
Macam biasa, Ummi yg cemerlang bermain bowling and I'm not :(
hahah. so lepas tu, pulang ke KL, first time balik Kuantan tp tak balik umah.
so that's it, Kdy's bachelorette party. thanks kepada semua yg participate. selamat meniti hari hari terakhir sebagai seorang bachelorette to Kdy! :D :D

And ouh, a pictures of me, yang tak senonoh "-_-

OKlah, senyum lebar sampai ke telinga.
Mahap kerana entry ini sungguh lewat dikeluarkan.

with lots of lurve,

LailaEnzai

3 comments:

  1. apasal ms kak kawen tak wat Bachelorette Party hah ?!!

    ReplyDelete
  2. koq dah buat laa.. yg time sume dtg KL tuh..
    hehehe.. :P

    ReplyDelete

so what do you think? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...